0 tuotetta €0.00

Pilebyg Pajumeluseinä

Meluseinä

LUONNOLLINEN PAJUMELUSEINÄ on hyvin testattu melunsuojakonsepti, joka antaa suojan ja vaimentaa melua. Konsepti käsittää testattuja ja patentoituja ratkaisuja, joissa luonnon muotoja on kehitetty kohtaamaan ajan tekniset vaatimukset sekä toiminnallisuuden tarpeet. Käytännössä on käynyt ilmi että Luonnollinen PAJUmeluseinä on yksi markkinoiden joustavimmista melusuojista. Kestoikä kuoritulla pajumeluvallilla on jopa 36-40 vuotta. Pajumeluseinä harmaantuu esteettisesti. Meluseinää voidaan keventää asentamalla ikkunaelementtejä joko yläosiksi tai välielementeiksi.

Meluseinät muodostavat merkittäviä visuaalisia muutoksia niin kaupungissa kuin avoimessa maisemassa. Oikea meluseinän valinta sekä esteettisesti että teknisesti tekee siten merkittävän eron. Pajupuulla on aina ollut luonnollinen paikka maisemassamme. Tämä historiallinen perinne on "luonnollinen meluvalli", joka on  kehitetty huomioiden nykyaikaista toimivuutta ja esteettistä muotoilua.

Vaihtoehtoina on kuorittu paju, josta voidaan tehdä meluseinän kummatkin puolet, ja jotka harmaantuvat vähitellen. Toinen vaihtoehto on käyttää yhdellä puolellä kuorittua pajua ja toiselle puolelle rakennetaan valmis pajuviherseinä, joka kasvaa uudella kasvupaikalla. Osaelementit toimitetaan valmiina ja kootaan työkohteessa yhdeksi meluseinäkokonaisuudeksi. Ne voidaan asentaa omien akaasiatolppien varaan tai niille voidaan valaa betonisokkeli.

Meluseinät ovat kilpailukykyisiä niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti. Niillä on useita käyttökohteita: avoin maasto tai tiheästi asuttu alue ja teollisuusalueet, minimaaliset tilat tai jyrkät rinteet. Meluseinien käytöstä on monen vuoden kokemus ja niitä voi mukauttaa paikan mukaan, sekä teknisesti että esteettisesti. Luonnollinen meluseinä on jo monen vuoden ajan ollut mukana Tanskan Tielaitoksen esimerkkikokoelmissa. Lisäksi monia projekteja on kuvailtu Tanskan Tielaitoksen julkaisussa “Smukke Veje” (Kauniit Tiet).

Pajumeluseinä on CE-merkitty ja hyväksytty DS/EN 14-388 mukaisesti (vaatimus meluvallien CE-merkinnästä astui voimaan 2007 vuoden aikana). Hyväksytty korkeimmassa vaimennus- ja absorptioluokassa.

Pajumeluseinän rakennetta voidaan vaihdella. Kummatkin seinät voivat olla kelottuvaa painepestyä pajua tai toinen puoliseinästä voi olla kasvava pajuviherseinä. Toiselle puolelle voidaan yleisen tien ollessa kyseessä vaihtaa myös esim. edullisempi kivivillaseinä + verkko, jos halutaan säästää kustannuksia.

Pajumeluseinän kaltaisia elementtejä on saatavilla myös muilla materiaaleja esim. tammilautavuorauksella, kysy vaihtoehtoja.

Pajuseinissä käytettävät pajut ovat 4-5  vuotiaita pajuja.

 

Tekniset tiedot: 

Melunvaimennus: 240 mm ydin= 32 dB ja 120 mm ydin= 22dB

Melunabsorptio: 240 mm ydin= 5 dB ja 120 mm ydin= 9 dB

Ilmaääneneristysluku Rw-arvo: 240 mm ydin= 37 ja 120 mm ydin= 26

 

STANDARDIMITAT

Elävä viherseinä/julkisivu 240 mm: max korkeus 4000 mm ja leveys 440 mm

Kuorittu paju/julkisivu 240 mm: max korkeus 3500 mm ja leveys 450 mm

Economy: korkeus 4000 mm ja leveys 2500/3500 mm