0 tuotetta €0.00

Farming Kindergarden, Vo Trong Nghia Architects

Tämä ei ole URBANGREEN projekti mutta mielestämme se on hyvin inspiroiva ja hyvin tehty.

Sijainti: Dongnai, Vietnam
Koko: 10,650 m2
Arkkitehti yhtiö: Vo Trong Nghia Architects
Pääarkkitehdit: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa, Masaaki Iwamoto
Arkkitehdit: Tran Thi Hang, Kuniko Onishi
Urakoitsija: Wind And Water House JSC
Asiakas: Pou Chen Vietnam
Viherrakennus konsultti: Melissa Merryweather
CFD analyysi: Environment Simulation inc.

Dongnaissa, Vietnamissa, Vo Trong Nghia Architects on saanut valmiiksi rakennuksen ’farming kindergarden’ (maatalon kaltainen päiväkoti), suurikokoinen esikoulu on suunniteltu vastaanottamaan noin 500 paikallista lasta. Projekti visioi kestävyyden mallia asetettuna trooppiseen ilmastoon, mahdollistaen koulun nuoria osallistujia ymmärtämään kestävän oppimisen ja muotoilun tärkeyttä. Sijoittuen kenkätehtaan viereen, rakennus mielletään jatkuvana viherkattona, joka pitää sisällään kaikki tontin eri toiminnot.

Täysin käytettävissä oleva viherkatto on tehty kolmoisrenkaan muotoiseksi ja luo kolme pihaa ympäröitynä silmukkarakenteella, tarjoten turvallisen leikkipaikan päiväkodissa oleville. Rakennuksen spiraalimuoto luo eri tasoja ja kaltevuuksia, jotka tarjoavat useita erilaisia ulkotilan oppimisympäristöjä, jossa lapset voivat luoda läheisen suhteen luontoon.

Energiansäästöjärjestelmiä on integroitu ja sovellettu koko suunnittelualueella, betonia säleluukuilla on käytetty varjostukseen ja veden läpäisyyn.
Näin ollen koulu toimii ilman ilmastointia luokkahuoneissa, vaikka se sijaitsee ankarassa trooppisessa ilmastossa. Työskennellen suhteellisen pienellä budjetilla, matala teknologisia rakennusmetodeja on hyödynnetty ja yhdistetty paikallisesti hankituilla materiaaleilla ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

Lähde: http://urbangreen.se/inspiration/