0 tuotetta €0.00

Diadem kattopuutarhat

Diadem kattopuutarhat soveltuvat katoille, kattoterasseille ja kansipihoille. Viime vuosina kiinnostunut viherkattoja kohtaan on lisääntynyt niiden erinomaisten ominaisuuksien ansiosta. Viherkatot ovat luoneet uusia viheralueita kaupunkialueille. Kattopuutarha tai kattoterassi voi olla kasvimaana, pensasistutuksena, monimuotoisena viheralueena tai kukkivana maksaruohokenttänä.

Diadem kattopuutarhajärjestelmässä on useita eri vaihtoehtoja. Yksinkertaisimmillaan se voi olla maksaruohomatto tai niittykatto kehittyneillä teknisillä rakenteilla. Kattopuutarhaan voidaan yhdistää myös kauniita kulkukäytäviä ja muuta istutusta.

Diademin kattopuutarhajärjestelmä jaetaan neljään eri osa-alueeseen. Puhutaan ekstensiivisistä ja intensiivisistä ratkaisuista. Ekstensiiviset ratkaisut, kuten maksaruohomatot ovat viherkattoja, joissa ei ole jatkuvaa kulkua. Intensiiviset ratkaisut ovat viherkattoja tai kattopuutarhoja, joihin voidaan rakentaa istutusalueita viheralueiden tapaan, kuten normaaleissa pihoissa. Viherkattoon sijoittaminen maksaa itsensä takaisin kustannussäästöinä muutamassa vuodessa.

Tuotteemme

Diadem on kokonaisvaltainen kattopuutarhajärjestelmä katoille, kattoterasseille ja kansipihoille.

Diadem-lisäosia saatavilla monipuolisesti. Istutusaltaat voidaan rakentaa helposti valmiilla elementeillä.

Diadem 150 on ekstensiivinen kasvatettava maksaruohoviherkatto/matala niitty. Lajisto voi olla monipuolinen ja sisältää myös vähäistä hoitoa vaativia yrttejä sekä perennoja yms. Järjestelmän paksuus 70-120 mm, paino täysin vettyneenä 90-150 kg/m2. Diadrain kennosto 25 mm, vedenpidätyskyky 11l/m2.

 

Diadem 350 on semi-intensiivinen nurmialue tai käsittää matalat perennaistutusaltaat ja pensaat. Järjestelmän paksuus 300 mm, paino täysin vettyneenä 350 kg/m2. Diadrain kennosto 40 mm, kennoston vedenpidätyskyky 18l/m2.

Diadem 750 on intensiivinen kattopuutarha-alue, joka on verrattavissa istutusmahdollisuuksiltaan maanpinnan tasolla olevaan puutarhaan. Järjestelmän paksuus 500 mm, paino täysin vettyneenä 750 kg/m2. Diadrain kennosto 40 mm, kennoston vedenpidätyskyky 18l/m2.

Diadem 1200 on intensiivinen kattopuutarha-alue, jolla voidaan luoda puistomaiset olosuhteet. Järjestelmä mahdollistaa jo pienten puiden istutuksen. Järjestelmän paksuus 800 mm, paino täysin vettyneenä 1200 kg/m2. Diadrain kennosto 60 mm, kennoston vedenpidätyskyky 29 l/m2.

Jos vedeneristys katolla ei ole varustettu juurisuojalla niin silloin käytetään juurisuojakalvoa, joka on valmistettu PVC:stä tai LDPE:stä.

Salaojatuotteet käsittävät Diadrain salaoja/vettäpidättävät kennot Diadrain 25 mm/40 mm/60 mm, joilla voidaan luoda eri korkuisia istutusalueita mm.

Geotekstiilejä käytetään Diadrain kennostojen 25/40/60 yhteydessä erottamaan kasvualustaa ja kennostoa sekä muita rakennepintoja.

Didemin kastelujärjestelmä toimii hallintalaitteena, joka määrää kuinka paljon sadevettä säilytetään katon pinnalla.

Tarkastuslaatikoiden avulla viherkaton huoltotyöt helpottuvat ja salaojitus sujuu paremmin. Nämä tuotteet soveltuvat kastelujärjestelmän asentamiseen ja vedenkorkeuden säätelemiseen.

KSE- tuotteiden avulla viherkaton huototyöt helpottuvat ja viherkaton salaojitus sujuu paremmin. Nämä tuotteet soveltuvat kastelujärjestelmän asentamiseen ja vedenkorkeuden säätelemiseen.

KSR tarkastuslaatikko takaa esteettömän kuivatuksen sekä sadeviemäreiden puhdistuksen ja tarkastuksen. Sopii kaikentyyppisiin viemäreihin viherkatolla. UV-suojattu, voidaan lukita ja estää suoran auringonvalon pääsyn viemäriin.

TRS kynnysritilällä voidaan ohjata kerääntyvät vedet pois oven läheisyydestä. Kuivatus voidaan säätää suoraan viemäriin tai salaojituslevyihin.

RNH vedenpoistokourulla voidaan ohjata vesiä eri pinnoilla. Voidaan käyttää mm. ikkunoiden/terassiovien alla tai seinien risteyskohdissa. Vedenpoistokouru on valmistettu uusiomuovista ja niissä on vaihtoehtoisesti galvanoitu tai ruostumatonteräs ritiläkansi.

TGS varmistaa esteettömän vedenpoiston samalla kun se mahdollistaa helpon ylläpidon. TGS suojaa viemäriä ulkoisilta vaurioilta. Sitä voidaan käyttää julkisissa tiloissa sekä tiloissa jossa on paljon kevyiden ajoneuvojen liikennettä. Uusiomuovia, jossa teräksinen korkeussäädin ja ritiläsuoja.

Säädettävä terassiritilä asennetaan suoraan sadevesiviemärin päälle. Kerää pintavedet ja johdattaa vedet salaojitusjärjestelmään. Säädettävä poistoputki, kansi RST. Soveltuu pintaveden kuivatukseen monikerroksisella rakenteella.

Terassiritilöillä kerätään ja johdetaan vesiä. Estää liukastumista, ei kerää likaa ja vähentää vesivaurioiden syntymistä. Eri kokoja.

Diadem L- muotoisia elementtejä voidaan käyttää kehyksenä istutusalueilla tai käytävien sekä terassipäällysteiden rajaamisessa. A- muotoisia elementtejä käytetään yleensä sivusoikkeleina, rajaamisessa tai kehystämisessä esim. istutusaltaat. Elementin sisällä voidaan johtaa sähköjohtoja ja puhkaista elementtiin valaisimille aukot.

Reunalistoilla voidaan rajata eri materiaaleja. Valmistettu uusiomuovista, helposti muokattavissa ja väri tumman harmaa/antrasiitti. Pinnassa ruutukuvio. 

BW betoni reunaelementit ovat hyvin lujarakenteisia ja niitä käytetään eri materiaalien rajaamiseen tai korkeuserojen tasaamiseen. Eri mittoja saatavilla.

Istutusaltaat ovat uusiomuovia ja niitä on saatavilla eri kokoisina sekä Ral-sävyihin. Pyydä tarjous mieleisestäsi koosta.

FK saumaristikkoa käytetään jotta kiveykseen saadaan pysyviä sekä yhtenäisiä saumavälejä esim. laatoitettu käytävä. Saatavilla eri kokoja.

SLH korkeussäädettävät jalustat ovat erinomaisia tilanteissa joissa tarvitaan korkeussäätöä esim. Terassin rakennus viherkaton korkoon.

FLG järjestelmä on ainoa ukkosenjohdin, joka toimii samalla putoamissuojana. Järjestelmän asennus ei vaadi että kattorakennetta läpäistään, eikä se vaadi mekaanista kiinnitystä katolle. Testattu useimmilla rakennetyypeillä ja noudattaa asiaankuuluvia turvallisuusstandardeja.

DRS suojakaiteesta on kaksi muunnosta. DRS standard kattaa kaiteen ja perus turvakaiderungon, johon painolasti on sijoitettu. DRS Light yhdistää turvakaiteen ja istutuslaatikot, jotka täytön jälkeen turvaavat tarvittavan painolastin vakauden. Voidaan käyttää viherkatoilla missä max 10 asteen kaltevuus.